Debat 1: Landbouwcultuur, vlees en ethiek

Openingsavond maandag 29 februari, 20:00-22:00 uur

Landbouwcultuur, vlees en ethiek

Openingsdebat It's the food, my friend! 2016Hoe is onze kijk op landbouw en voedsel door de eeuwen heen en in de laatste decennia veranderd en hoe evolueert zij verder? We bekeken dit vraagstuk in ethisch, cultureel en religieus perspectief. Wat zijn de gevolgen van bodemerosie en klimaatverandering voor onze consumptie en voor de productie van vlees en ander voedsel? Wie zijn de ‘cultuurdragers’ van deze omslag? Kunnen we de noodzakelijke veranderingen mentaal bijbenen? Wat vraagt dat van ons? Wat kunnen bedrijfsleven en overheid doen?

Keynote spreker:

  • prof. Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof, Wageningen Universiteit
 

Reacties van:

  • Lotte Wouters, duurzame catering voor evenementen
  • Tjeerd de Groot, Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)
  • Jaring Brunia, melkveehouder, natuurboer


Compleet verslag van het openingsdebat door Alexis de Roode (pdf)

Beknopt verslag van het openingsdebat op foodlog.nl: nog drie jaar en we hebben een voedselrevolutie...