De vleesketen was de afgelopen maanden vrijwel onophoudelijk in het nieuws. Paardenvlees dat werd verkocht als rundvlees, voedselveiligheid die vaak niet in orde bleek, etc.. De Onderzoeksraad voor Veiligheid schreef een zeer kritisch rapport. Daarnaast ligt de import van soja uit Zuid Amerika voor onze vleesindustrie al jaren onder vuur vanwege ontbossing, gentech en grootschalig gebruik van herbiciden. Niet iedereen vindt de Round Table on Sustainable Soy een bevredigende oplossing.
Op deze debatavond krijgt u inzicht in de problematiek van de vleessector, maar ook in de aanpak van vernieuwers in de keten om onze eiwitbehoefte anders en vooral duurzamer in te vullen. Hoe kunnen we productie van eiwitrijk veevoer regionaliseren? Wat zijn de kansen voor plantaardige eiwitrijke voedingsmiddelen? Trouwens, hoe smaken die eigenlijk?
Sprekers
Proeverij met o.a. lupinevarkensvlees en ’vlees’ van de vegetarische slager.
Verslag
Lees en/of download het verslag van de vierde debatavond (pdf)
Presentatie Jan Jaap Korteweg op Youtube
Overige avonden
De overige avonden worden gehouden op:
Organisatie
Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) en Ecominds i.s.m. de Rode Hoed
Partners
Partner voor de hele serie: Youth Food Movement.
Voor Den Bosch: HAS Hogeschool.
Voor Wageningen: Otherwise, Boerengroep en De Waard Eetbaar Landschap.
Mediapartners: de Volkskrant en foodlog.nl
Adres en kaartverkoop
Voor de slotavond in Wageningen: €10 (€5 voor studenten) aan de ingang. Passe-partouthouders gratis.
Alle toegangsprijzen inclusief koffie/thee (tot 19.50 uur) en proeverij na afloop.
Aanvangstijden: 20.00 uur (zaal open 19.00 uur).
Sponsors
Deze debatserie is mede mogelijk gemaakt door:
Ministerie van Economische Zaken, Initiatief Bewust Bodemgebruik, Rabobank, Triodos Foundation, Koppert, Eosta en Agrifirm.
Meer info